Estás en: > Inici > Home > Noticies
Portal Turístico #Cdtjobs Centres de Turisme Canal CDT TV Invattur Qualitur Tourist Info ObsTuristico Papers de turisme
Fons Estructurals

La Generalitat organitza cursos de maneig de xarxes socials per a millorar les estratègies de màrqueting online dels treballadors de les Tourist Info

  

València (24-4-2012).- Informadors i tècnics de les oficines Tourist Info de les tres províncies participaran en una sèrie de tallers promoguts per la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport per a millorar la capacitació tecnològica de les oficines Tourist Info i potenciar l'ús de ferramentes socials en les seues accions de màrqueting online.
 
Estos tallers tindran lloc els dies 25, 26 i 27 d'abril, en els CdT's de Castelló, Alacant i València, respectivament, i se centraran en el maneig, gestió i usos promocionals de xarxes socials com Facebook, Twitter, Foursquare i Youtube.
 
Les xarxes socials són el fenomen que més ha crescut en internet en els últims anys. Estar presents en elles ja no és una opció per als destinacions turístiques, si no que s'ha convertit en pràcticament una necessitat.
 
Per a afavorir l'evolució tecnològica i l'adaptació de les oficines Tourist Info, la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport ha posat en marxa este cicle de tallers que inclouen, a més formació en xarxes socials, generació de continguts audiovisuals en internet i promoció i posicionament dels destins en els canals del Portal Turístic.
 
Estes activitats formen part de les línies d'actuació del Pla de Màrqueting Turístic 2012, dins de les estratègies de màrqueting online i social mèdia, la finalitat del qual és incrementar la notorietat i posicionament turístic dels nostres destins en internet, dinamitzar generació de continguts per part dels usuaris i augmentar el tràfic cap a les web de destí.
 
La Xarxa Tourist Info, per la seua proximitat al client i al territori, s'incorpora al Pla de Màrqueting Turístic 2012 com una potent ferramenta de promoció de l'oferta turística local. Les línies d'actuació que reforcen la seua capacitat tecnològica, resulten fonamentals per al desenrotllament de nous servicis al client, al sector i, en general, per a la seua adaptació a les noves necessitats del mercat.
 
Programa de Formació de la Xarxa Tourist Info
 
Estes activitats formen part del Programa de Formació 2012,que es promou des de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport per a qualificar els servicis postventa al turista en les oficines de la Xarxa Tourist Info, a través de la formació contínua i dinamització professional de l'equip humà.
 
Al llarg de les distintes convocatòries, estes activitats formatives s'han convertit en un instrument fonamental per a la integració de l'equip de treball i l'intercanvi d'experiències, trencant amb les distàncies físiques; assumint un concepte de “Xarxa” gràcies, no sols a les tecnologies, sinó també a les relacions personals.
 
La Conselleria de Turisme, Cultura i Esport coordina la Xarxa Tourist Info basant-se en una imatge corporativa de qualitat implantada al llarg del territori, en sistemes de treball i materials homogenis per a totes les oficines i en la qualificació professional dels més de 400 informadors que atenen el servici. En l'actualitat són 195 les oficines integrades en esta Xarxa de servicis turístics postvenda.
 
Els informadors turístics reben als nostres visitants assessorant-los i informant-los sobre l'àmplia oferta cultural, esportiva, natural, d'oci i activitats turístiques dels nostres destins.
 
La qualitat del servici, i la calidesa de l'atenció, resulten decisives per la complaença de les seues estades, per a mantindre els seus nivells de satisfacció respecte al destí i, en definitiva, per als processos de fidelització del client.

© Copyright 2012, Generalitat
Carrer Castán Tobeñas, 77 46018-VALENCIA
Plantes 2 y 3
Teléfon: 961 209 800/ Fax: